Hai sahabat2 sume….korg pnah mkn murtabak meggi x?? ak
1st time jmpe bendalah ni at Ganu,ad student jual time Karnival at
Unisza…so ak tnyer la cmner nk watnyer..alorhhh sng jer,sdap lak tu… msti korg
da pnah rase kn,tp ak tetap nk share jgaklah..huhu..pd yg blom mencube 2,cpt2
la try test eh!! Meme sdap lah .tmbh plak mkn time2 pnas2,sdap gitEww.. J
tadaaa..... ni la qupo murtabak meggi..
Bahan:-
·
2 bungkus maggie - dipatah-patahkan
·
1 paket perencah maggie kari-Yatie letak 2
·
2 biji telor
·
1/2 biji bawang besar - didadu
·
sedikit daun bawang - dihiris halus
·
1 tangkai cili merah -buang biji dan cincang/hiris halus
·
sedikit minyak masak
Cara Membuat:-
1.
Didihkan air dalam periuk, masukkan maggie
dan masak hingga lembut. Toskan. Ketepikan.
2.
Dalam mangkuk lain, campurkan semua bahan
lain kecuali minyak masak.
3.
Masukkan maggie tadi dan gaul sekata.
4.
Panaskan beberapa titis minyak dalam
non-stick pan mini (*atau boleh jek guna kuali, ikut suka laahh), tuangkan
adunan maggie tadi dan masak dengan api perlahan. Balikkan kedua-dua belah dan
masak hingga kuning keemasan.
5.
Angkat dan hidangkan dengan sos cili
kegemaran.
JOM JOIN GA...
ReplyDeletehttp://dianarashid92.blogspot.com/2013/02/2nd-ina-giveaway.html